Portfolio

De voorbije jaren ondersteunde ik uitgeverijen, musea, erfgoedorganisaties en toeristische agentschappen bij hun erfgoedcommunicatie. Hieronder vind je een greep uit mijn projecten.

Cover van het boek

2022 Eindredactie en opmaak

Eindredactie en opmaak van het boek 'Christiane Thijs, een biografie' in opdracht van ETWIE. In het boek schrijft Johan de Vos het levensverhaal van Christiane Thijs, een ode aan de werkende vrouw in haar tijd in Sint-Niklaas.

Over het boek
Interviews over de impact van trillingen op cultureel erfgoed

2022 Video-interviews over impact van trillingen op cultureel erfgoed

Wat is de impact van trillingen op cultureel erfgoed? In aanloop naar een studiedag van Erfgoedlabo, interviewde Tijdreizen de drie sprekers. De video's verschenen op de LinkedIn-pagina van Erfgoedlabo.

Bekijk de interviews
Expo TRIAGE in Blegny Mine

2022 Scenografie expo in Blegny Mine

Ontwerp scenografie voor fototentoonstelling TRIAGE in Blegny Mine nabij Luik, te zien tot eind juni 2022.

Bezoek de expo
Locatiedatabank

2022 Locatiedatabank

Op zoek naar een locatie met een industrieel karakter? De locatiedatabank bevat meer dan 130 locaties waarmee evenementenbureaus, productiehuizen, reclameagentschappen en fotografen gericht zoeken.

Raadpleeg de locatiedatabank
Expo TRIAGE in Bois du Cazier in Marcinelle

2022 Scenografie expo in Bois du Cazier

Ontwerp scenografie voor fototentoonstelling TRIAGE in Bois du Cazier in Marcinelle, te zien vanaf 22 januari tot 6 maart 2022.

Bezoek de expo
Sporen van ijzeren wegen

2022 Sporen van ijzeren wegen

Voor het 'Vlaams-Nederlands tijdschrift voor industriecultuur' ging ik op zoek naar sporen die de ijzeren wegen hebben achtergelaten in België.

Lees het magazine
Training inclusief communiceren

2022 Inclusief Digitaal Communiceren

Erfgoedcommunicatie is ook inclusieve communicatie. Daarom geef ik in samenwerking met Eleven Ways de training 'Inclusief Digitaal Communiceren' waarbij je helder en toegankelijk leert communiceren voor iedereen.

Over de opleiding
Mirabrug in Hamme

2021 Erfgoed langs de Dender, Durme en Schelde

Sporen van de Slag bij Berlare, de heksenvervolgingen in Laarne en de gedynamiteerde Mirabrug in Hamme: op Dijk92 vind je inspiratie om boeiend erfgoed te ontdekken aan de Dender, Durme en Schelde.

Lees de verhalen
Hoofdsynagoge in Antwerpen

2021 Reportage restauratie synagoge

De Antwerpse hoofdsynagoge Machsike Hadas werd dit jaar in het nieuw gestoken. Tijdreizen ging er kijken hoe IPARC de tientallen lusters en kandelaars opnieuw doet stralen.

Lees de reportage
Expo TRIAGE in kolenwasserij 4

2021 Scenografie expo in kolenwasserij

In het najaar van 2021 landde de fototentoonstelling TRIAGE in de recent gerestaureerde kolenwasserij 4 in Beringen. Tijdreizen werkte de scenografie uit.

Bezoek de expo
Pentekening Baasrode (foto public domain)

2021 Vergeten geschiedenis van Baasrode

Een boeiend gesprek met Bart De Bondt. Hij is de auteur van het boek ‘Baasrode, een vergeten geschiedenis’ waarin hij het Baasrode van eeuwen geleden weer tot leven wekt.

Lees het interview
Cover van het boek

2021 Eindredactie boek TRIAGE

Samen met ETWIE en Het Vervolg zorgde Tijdreizen voor de eindredactie van de verschillende bijdragen in het boek TRIAGE.

Over het boek
Watertoren langs de Tragel in Aalst

2021 Langs Dender en spoor

Voor Erfgoedcel Denderland trok Tijdreizen op pad met de ErfgoedApp langs Dender en spoor. Het resultaat? Vier rijkelijk geïllustreerde reportages van de vier wandel- en fietsroutes.

Lees de reportages
Fotopanelen TRIAGE

2021 Ontwerp panelen expo TRIAGE

Tien nationale en internationale fotografen werpen een licht op het behoud en de herbestemming van kolenwasserijen met meer dan 120 foto's. De rondreizende fototentoonstelling TRIAGE is een samenwerking met ETWIE, Het Vervolg, Patrick Viaene en Bart Vanacker waarvoor Tijdreizen de scenografie uitwerkte.

Bezoek de expo
Scheepslift langs het Centrumkanaal

2021 Een tijdreis naar Wallonië

Knack Historia maakt een ontdekkingstocht naar Wallonië. In samenwerking met Wallonië België Toerisme brengt Tijdreizen 30 monumenten voor het voetlicht die je moet gezien hebben, van industrieel erfgoed tot belforten, abdijen en kastelen.

Bekijk de publicatie
Interviews over cultureel erfgoed

2021 Videoreportages over de bescherming van cultureel erfgoed

Voor Erfgoedlabo Leuven blikte Tijdreizen verschillende reportages in. Ontdek hoe de experten van Parcum of De Hofstadt omgaan met bedreigingen in hun musea en erfgoedorganisaties.

Bekijk de reportages
Scheepswerf van Baasrode in Routen

2021 Reportage monumenten langs het water

In samenwerking met communicatiebureau Jansen & Janssen schreef Tijdreizen voor het fiets- en wandelmagazine Routen een reportage over 3 monumenten langs het water.

Magazine ROUTEN
Fort Liefkenshoek

2021 7 monumenten die herinneren aan Napoleon

In 2021 is het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon Bonaparte zijn laatste adem uitblies. Tot op vandaag herinneren deze 7 monumenten aan Napoleons doortocht in onze contreien.

Ontdek de 7 monumenten
Still uit filmpje over de Senegalese bunker

2020 Vergeten erfgoed onthuld in video's

In telkens één minuut kom je het verhaal te weten dat schuilgaat achter verborgen en soms haast verdwenen plaatsen in ons land zoals de Vliegenierskapel in Diksmuide, het kanaal Ieper-Komen of de steenkoolmijnen van Limburg.

Bekijk de video's
VLAG2020 in West-Vlaanderen

2020 Focus op West-Vlaanderen

Op de website 'Ik Zomer West-Vlaams' ontdek je wat er te beleven valt in deze provincie. Tijdreizen ging onder meer op stap met de curator van VLAG2020 want vlaggen zijn niet alleen speels, zomers en zonnig, ze zijn ook een krachtig medium met een lange voorgeschiedenis.

Ontdek de zomer in West-Vlaanderen
Lezing

2020 Voordrachten

Tijdreizen bracht al voordrachten over vergeten monumenten, het Volkshuis van Victor Horta, industrieel erfgoed,....

Neem contact met mij op
Kosmos in Heuvelland

2020 Boek 'Atlas van Vergeten België'

Het boek 'Atlas van Vergeten België' vertelt het verhaal van 68 vergeten monumenten in ons land die al dan niet een herbestemming kregen.

Over het boek
Gevelstenen van het Volkshuis van Victor Horta

2020 Het verdwenen Volkshuis van Victor Horta

Waar vind je nog sporen van het verdwenen volkshuis van Victor Horta, een kathedraal in art nouveau? Een reportage voor Open Monumenten.

Lees de reportage
Cover van de museumkrant

2020 Column over 'detourism'

Hoe lok je toeristen naar minder voor de hand liggende attracties? Een verkenningstocht naar het vergeten industrieel erfgoed in Gent.

Website Industriemuseum

2020 Bedrijfshistorie bouwbedrijf

Voor het jubileumboek naar aanleiding van de vijfendertigste verjaardag van een bouwbedrijf deed Tijdreizen de bedrijfsgeschiedenis uit de doeken.

Foto steenbakkerij

2020 Op bezoek bij een steenbakkerij

De rechteroever van de Rupel werd eeuwenlang geboetseerd door kleiwinning en fabrieken die bakstenen, dakpannen en tegels produceerden. In opdracht van Scheldeland gingen wij er een kijkje nemen.

Lees de reportage over Boom
Bustour - foto Luc Corthouts

2019 Bustour naar industrieel erfgoed

Tijdens een bustour ontdekten 50 deelnemers van ETWIE en de Vrienden van het Industriemuseum het rijke industriële verleden van Oost-Vlaanderen. Deelnemers kregen naast een brochure ook een blik achter de schermen van textielrelicten.

Website Vrienden van het Industriemuseum
Fragment uit het boek

2018 Boek 'Verdwijnend België'

In 'Verdwijnend België' vang je een glimp op van vijftig unieke plaatsen in België die dreigen te verdwijnen of al van de kaart zijn gewist. Verdwijnend België geeft die vergeten plekken in woord en beeld een tweede leven.

Over het boek
Montage steenkoolmijn van Sauwartan

2017 Fotomontage Land van Waaslaan

Montage van een beeld van de steenkoolmijn van Sauwartan op een gevel langs de Land van Waaslaan in Gent naar aanleiding van de fototentoonstelling 'Land van Fotografie'.

Facebookpagina 'Land van Fotografie'
Hellend vlak van Ronquières

2016 Waalse scheepsliften in beeld

In opdracht van het toeristisch agentschap Wallonië België Toerisme richtten we de lens op de historische scheepsliften langs het Centrumkanaal, het Hellend vlak van Ronquières en de scheepslift van Strépy-Thieu.

Over scheepsliften en het hellend vlak
Fietsers op de Vennbahn

2016 Fietsreportage langs de Vennbahn

De Vennbahn is een meer dan 100 kilometer lange spoorlijn die de Oostkantons doorkruist en heraangelegd is als fietspad. Voor het East Belgium Tourist Office blikte Tijdreizen een reportage in langs de fietsroute.

Lees de reportages
Voormalige DDR-grenspost

2015 Fotoreportage herbestemmingen

'Alert', een tijdschrift van architectenbureau B2Ai architects, stond in 2015 volledig in het teken van herbestemmingen waarvoor tijdreizen een fotoreportage inblikte.

Website B2Ai

Eerdere samenwerkingen

 • B2Ai architects
 • Borgerhoff & Lamberigts
 • Dijk92
 • East Belgium Tourist Office
 • Erfgoedcel Denderland
 • Ergoedcel Land van Dendermonde
 • Erfgoedlabo Leuven
 • ETWIE
 • Herita/Open Monumenten
 • Jansen & Janssen
 • Provincie West-Vlaanderen
 • Travel Media
 • Verrassingen om de hoek
 • Vrienden van het Industriemuseum
 • Wallonië België Toerisme