Portfolio

De voorbije jaren ondersteunde ik uitgeverijen, musea, erfgoedorganisaties en toeristische agentschappen bij hun erfgoedcommunicatie. Hieronder vind je een greep uit mijn projecten.

Boek Metropolis Berlijn

Redactie en opmaak e-book

Het e-book 'Metropolis Berlijn' neemt je in vijftig verhalen mee naar plaatsen in de Duitse hoofdstad Berlijn waar de voorbije tweehonderd jaar geschiedenis werd geschreven.

Ontdek het e-book
Mirabrug in Hamme

Erfgoed langs de Dender, Durme en Schelde

Sporen van de Slag bij Berlare, de heksenvervolgingen in Laarne en de gedynamiteerde Mirabrug in Hamme: op Dijk92 vind je inspiratie om boeiend erfgoed te ontdekken aan de Dender, Durme en Schelde.

Lees de verhalen
Hoofdsynagoge in Antwerpen

Reportage restauratie synagoge

De Antwerpse hoofdsynagoge Machsike Hadas werd dit jaar in het nieuw gestoken. Tijdreizen ging er kijken hoe IPARC de tientallen lusters en kandelaars opnieuw doet stralen.

Lees de reportage
Expo TRIAGE in kolenwasserij 4

Scenografie expo in kolenwasserij

Tot 10 oktober 2021 landt de fototentoonstelling TRIAGE in de recent gerestaureerde kolenwasserij 4 in Beringen. Tijdreizen werkte de scenografie uit.

Bezoek de expo
Pentekening Baasrode (foto public domain)

Vergeten geschiedenis van Baasrode

Een boeiend gesprek met Bart De Bondt. Hij is de auteur van het boek ‘Baasrode, een vergeten geschiedenis’ waarin hij het Baasrode van eeuwen geleden weer tot leven wekt.

Lees het interview
Watertoren langs de Tragel in Aalst

Langs Dender en spoor

Voor Erfgoedcel Denderland trok Tijdreizen op pad met de ErfgoedApp langs Dender en spoor. Het resultaat? Vier rijkelijk geïllustreerde reportages van de vier wandel- en fietsroutes.

Lees de reportages
Fotopanelen TRIAGE

Ontwerp panelen expo TRIAGE

Tien nationale en internationale fotografen werpen een licht op het behoud en de herbestemming van kolenwasserijen met meer dan 120 foto's. De rondreizende fototentoonstelling TRIAGE is een samenwerking met ETWIE, Het Vervolg, Patrick Viaene en Bart Vanacker waarvoor Tijdreizen de scenografie uitwerkte.

Bezoek de expo
Scheepslift langs het Centrumkanaal

Een tijdreis naar Wallonië

Knack Historia maakt een ontdekkingstocht naar Wallonië. In samenwerking met Wallonië België Toerisme brengt Tijdreizen 30 monumenten voor het voetlicht die je moet gezien hebben, van industrieel erfgoed tot belforten, abdijen en kastelen.

Bekijk de publicatie
Interviews over cultureel erfgoed

Videoreportages over de bescherming van cultureel erfgoed

Voor Erfgoedlabo Leuven blikte Tijdreizen verschillende reportages in. Ontdek hoe de experten van Parcum of De Hofstadt omgaan met bedreigingen in hun musea en erfgoedorganisaties.

Bekijk de reportages
Scheepswerf van Baasrode in Routen

Reportage monumenten langs het water

In samenwerking met communicatiebureau Jansen & Janssen schreef Tijdreizen voor het fiets- en wandelmagazine Routen een reportage over 3 monumenten langs het water.

Magazine ROUTEN
Fort Liefkenshoek

7 monumenten die herinneren aan Napoleon

In 2021 is het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon Bonaparte zijn laatste adem uitblies. Tot op vandaag herinneren deze 7 monumenten aan Napoleons doortocht in onze contreien.

Ontdek de 7 monumenten
Still uit filmpje over de Senegalese bunker

Vergeten erfgoed onthuld in video's

In telkens één minuut kom je het verhaal te weten dat schuilgaat achter verborgen en soms haast verdwenen plaatsen in ons land zoals de Vliegenierskapel in Diksmuide, het kanaal Ieper-Komen of de steenkoolmijnen van Limburg.

Bekijk de video's
VLAG2020 in West-Vlaanderen

Focus op West-Vlaanderen

Op de website 'Ik Zomer West-Vlaams' ontdek je wat er te beleven valt in deze provincie. Tijdreizen ging onder meer op stap met de curator van VLAG2020 want vlaggen zijn niet alleen speels, zomers en zonnig, ze zijn ook een krachtig medium met een lange voorgeschiedenis.

Ontdek de zomer in West-Vlaanderen
Lezing

Voordrachten

Tijdreizen bracht al voordrachten over vergeten monumenten, het Volkshuis van Victor Horta, industrieel erfgoed,....

Neem contact met mij op
Kosmos in Heuvelland

Boek 'Atlas van Vergeten België'

Het boek 'Atlas van Vergeten België' (2020) vertelt het verhaal van 68 vergeten monumenten in ons land die al dan niet een herbestemming kregen.

Over het boek
Gevelstenen van het Volkshuis van Victor Horta

Het verdwenen Volkshuis van Victor Horta

Waar vind je nog sporen van het verdwenen volkshuis van Victor Horta, een kathedraal in art nouveau? Een reportage voor Open Monumenten.

Lees de reportage
Cover van de museumkrant

Column over 'detourism'

Hoe lok je toeristen naar minder voor de hand liggende attracties? Een verkenningstocht naar het vergeten industrieel erfgoed in Gent.

Website Industriemuseum
Foto steenbakkerij

Op bezoek bij een steenbakkerij

De rechteroever van de Rupel werd eeuwenlang geboetseerd door kleiwinning en fabrieken die bakstenen, dakpannen en tegels produceerden. In opdracht van Scheldeland gingen wij er een kijkje nemen.

Lees de reportage over Boom
Bustour - foto Luc Corthouts

Bustour naar industrieel erfgoed

Tijdens een bustour ontdekten 50 deelnemers van ETWIE en de Vrienden van het Industriemuseum het rijke industriële verleden van Oost-Vlaanderen. Deelnemers kregen naast een brochure ook een blik achter de schermen van textielrelicten.

Website Vrienden van het Industriemuseum
Fragment uit het boek

Boek 'Verdwijnend België'

In 'Verdwijnend België' (2018) vang je een glimp op van 50 unieke plaatsen in België die dreigen te verdwijnen of al van de kaart zijn gewist. Verdwijnend België geeft die vergeten plekken in woord en beeld een tweede leven.

Over het boek
Montage steenkoolmijn van Sauwartan

Fotomontage Land van Waaslaan

Montage van een beeld van de steenkoolmijn van Sauwartan op een gevel langs de Land van Waaslaan in Gent naar aanleiding van de fototentoonstelling 'Land van Fotografie'.

Facebookpagina 'Land van Fotografie'
Hellend vlak van Ronquières

Waalse scheepsliften in beeld

In opdracht van het toeristisch agentschap Wallonië België Toerisme richtten we de lens op de historische scheepsliften langs het Centrumkanaal, het Hellend vlak van Ronquières en de scheepslift van Strépy-Thieu.

Over scheepsliften en het hellend vlak
Fietsers op de Vennbahn

Fietsreportage langs de Vennbahn

De Vennbahn is een meer dan 100 kilometer lange spoorlijn die de Oostkantons doorkruist en heraangelegd is als fietspad. Voor het East Belgium Tourist Office blikte Tijdreizen een reportage in langs de fietsroute.

Lees de reportages
Voormalige DDR-grenspost

Fotoreportage herbestemmingen

'Alert', een tijdschrift van architectenbureau B2Ai architects, stond in 2015 volledig in het teken van herbestemmingen waarvoor tijdreizen een fotoreportage inblikte.

Website B2Ai

Eerdere samenwerkingen

 • B2Ai architects
 • Borgerhoff & Lamberigts
 • Dijk92
 • East Belgium Tourist Office
 • Erfgoedcel Denderland
 • Ergoedcel Land van Dendermonde
 • Erfgoedlabo Leuven
 • ETWIE
 • Herita/Open Monumenten
 • Jansen & Janssen
 • Provincie West-Vlaanderen
 • Travel Media
 • Verrassingen om de hoek
 • Vrienden van het Industriemuseum
 • Wallonië België Toerisme